Skip to content

5+1 tipp az esküvői ajánlatkéréshez

Az esküvői szolgáltatók kiválasztása fontos lépés a szervezési folyamatban, így összeszedtem nektek pár pontot amit érdemes észben tartani, amikor esküvői ajánlatot kértek fotóstól.

  1. Portfólió és stílus: Nézd meg a fotós korábbi munkáit, és győződj meg róla, hogy az ő stílusa és kreatív elképzelései megegyeznek az esküvőtök hangulatával és stílusával. Azt is érdemes megnézni, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik az esküvői fotózás terén. Merjetek kérdezni!
  2. Referenciák és vélemények: Kérj referenciákat a fotóstól, és olvasd el az online véleményeket, értékeléseket más pároktól. Ez segíthet megítélni a fotós munkáját és személyiségét. Jó ötlet lehet ha teljes kép anyagot is kértek referenciaként és nem csak a szertartásról vagy a kreatív fotózásról láttok képeket.
  3. Konzultációk és kommunikáció: Találkozzatok a fotóssal személyesen vagy online, hogy jobban megismerjétek egymást.
  4. Rendelkezésre állási idő: A csomagoknál figyelembe kell venni hogy hány órát kértek a fotóstól, azaz polgári vagy egyházi szertartást szeretnétek (vagy mindkettőt), illetve szükséges-e mondjuk a bulit is megörökíteni, ha igen, akkor meddig. Azon a napon szeretnétek-e kreatívat, vagy más napon. Szeretnétek-e jegyest vagy sem. Ez mind-mind befolyásolja a csomagotokat.
  5. Konkrét igények: Ha nem tudjátok még, hogy mi lesz a pontos menet aznap, vagy nem vagytok benne biztosak, hogy mit is szeretnétek (pl. szeretnétek-e hogy legyen “first look”, készülődés illetve legyen-e megörökítve a buli a tortavágásig) akkor kérjetek csomagajánlatokat a fotóstól. Nálam a kiajánlóban részletesen le van vezetve mindegyik csomag, hogy melyikben milyen elemek találhatóak. Természetesen a csomagokat tudjuk alakítani is, ez egy fajta iránymutatás, hiszen ahány pár, annyi féle igény és elképzelés.
  6. Kreatív elképzelések és különleges kérések: Ha van valamilyen speciális kreatív elképzelésed vagy különleges kérésed az esküvői fotókkal kapcsolatban, oszd meg ezt a fotóssal, és beszéljétek meg, hogyan lehet megvalósítani.

Az esküvő szervezési folyamat elég sok meglepetést tud okozni, de a számotokra tökéletes szolgáltatókkal, rengeteg aggodalmat és stresszt tudtok megspórolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük