Skip to content

Ha a saját iparágamból kellene szakembert választanom akkor ilyen szempontok szerint tenném

Mindig is a kamera ezen oldalán éreztem komfortosan magam, de az elmúlt egy évben nem is egy fotózásom volt és teljes mértékben megértettem az ügyfeleket amikor azt mondták hogy “szinte lehetetlen választani annyi jó fotós van”.

Ez így igaz is de van 3 szempontom ami alapján nekem a karácsonyi fotósunk és az esküvői fotósunk is egyből meglett és szerintem ezek olyan alappillérei egy szolgáltatónak amit érdemes figyelembe venni.

STÍLUS

Ez az amit a közösségi médián, portfólióban és a honlapján közölt képek tükröznek. Amikor fotóst választasz érdemes megnézni több szolgáltatót is hiszen neked lehet a fekete fehér képek fognak tetszeni, de az is lehet hogy inkább a sötétebb képek nyerik el a tetszésedet. Az én stílusomat hogyha 2 szóval lehetne jellemezni az letisztult-pasztell lenne.

KOMMUNIKÁCIÓ

Nagyon árulkodó az a platform amin az adott fotós van és az ottani sztorijai, kommentek és persze a kép aláírásai. Érdemes egy privát üzenetet írni neki vagy egy emailt hogy lássátok-e megvan -e a kölcsönös szimpátia. Ezek a konzultációk nagyon fontosak hiszen ilyenkor beszélitek meg hogy mi lenne az elképzelés, milyen helyszínre gondoltatok stb.

SZEMÉLYISÉG

Az utolsó szempont a személyiség, ez az ami nem mindig jön át a közösségi médiából. Érdemes egy telefonhívással vagy egy kávéval kezdeni ahol jobban megismerheted a szolgáltatót, ilyenkor ez egy kötetlen beszélgetés aminek az elsődleges célja hogy meglássátok mind a ketten tudtok-e együtt dolgozni.

Remélem segített elindulni a választási folyamatban hiszen tényleg nagyon sok fotós van de nem lehetetlen megtalálni a számotokra tökéletest!

Te mi alapján választanál fotóst?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük